Çözüldü android telefonda sürekli reklam çıkıyor virüs mü?

Dragos

Üye
Telefonuma sürekli reklam çıkıyor. ana ekranda, kilit ekranında, hatta uygulama açarken tam sayfa reklamlar geliyor.

bir uygulama yüklemiştim ondan sonra başladı ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum. virüs mü bulaştı acaba?

Çözüm
büyük ihtimalle son yüklediğin uygulamalardan biri adware. önce güvenli moda al telefonu (güç tuşuna bas, çıkan kapat yazısına uzun bas, güvenli modda başlat diyecek). güvenli modda üçüncü parti uygulamalar çalışmıyor, reklamlar duruyorsa sorun yüklediğin bir uygulamada demektir.

sonra ayarlar > uygulamalar dan son yüklediklerine bak. özellikle temizleyici, batarya optimizasyonu, hızlandırıcı tarzı şeyler varsa onlar. bende de "phone cleaner" diye bir şey vardı, kaldırınca kesildi.

son olarak malwarebytes ın android sürümüyle bir tara, kalıntı varsa yakalar
büyük ihtimalle son yüklediğin uygulamalardan biri adware. önce güvenli moda al telefonu (güç tuşuna bas, çıkan kapat yazısına uzun bas, güvenli modda başlat diyecek). güvenli modda üçüncü parti uygulamalar çalışmıyor, reklamlar duruyorsa sorun yüklediğin bir uygulamada demektir.

sonra ayarlar > uygulamalar dan son yüklediklerine bak. özellikle temizleyici, batarya optimizasyonu, hızlandırıcı tarzı şeyler varsa onlar. bende de "phone cleaner" diye bir şey vardı, kaldırınca kesildi.

son olarak malwarebytes ın android sürümüyle bir tara, kalıntı varsa yakalar

Çözüm
Super Cleaner diye bir uygulama yüklemişim, onu kaldırınca reklamlar bitti. Malwarebytes ile de taradım, temiz çıktı.

Geri