Çözüldü gta 5 fps düştü eskiden 90 alıyordum

gta 5 te ciddi fps düşüşü yaşıyorum. i5-12400F, rtx 3060 12gb, 16gb ram, ssd kullanıyorum. normalde 80-90 fps alırken son birkaç haftadır 30-40 a düştü. grafik ayarlarını düşürdüm pek fark etmedi.

dikkatimi çeken şu: görev yöneticisinde gpu kullanımı %40-50 civarında geziyor, kartı tam kullanmıyor gibi. sıcaklıklarda da bir anormallik yok. ne yapabilirim?

Çözüm
gpu kullanımı %40-50 de kalıyorsa oyun kartı tam kullanmıyor demektir, bu genelde güç planından oluyor.

nvidia kontrol panelini aç, 3d ayarlarını yönet kısmından gta5.exe yi ekle, güç yönetimi modunu maksimum performansı tercih et yap. windows tarafında da ayarlar > sistem > güç kısmından en iyi performansı seç.

düzelmezse driver kalıntısı olabilir, DDU ile temizleyip son sürümü kurmayı dene. bende bir keresinde bu şekilde çözülmüştü.

ayarlardan da MSAA yı kapat, en çok fps yiyen o
gpu kullanımı %40-50 de kalıyorsa oyun kartı tam kullanmıyor demektir, bu genelde güç planından oluyor.

nvidia kontrol panelini aç, 3d ayarlarını yönet kısmından gta5.exe yi ekle, güç yönetimi modunu maksimum performansı tercih et yap. windows tarafında da ayarlar > sistem > güç kısmından en iyi performansı seç.

düzelmezse driver kalıntısı olabilir, DDU ile temizleyip son sürümü kurmayı dene. bende bir keresinde bu şekilde çözülmüştü.

ayarlardan da MSAA yı kapat, en çok fps yiyen o

Çözüm
Geri