Çözüldü GTA Online a bağlanamıyorum sürekli atıyor

gta online a girmeye çalışıyorum ama sürekli "Rockstar game services are unavailable" hatası alıyorum ya. internette bir sıkıntı yok, diğer online oyunlar sorunsuz.

bazen loading ekranında 10 dakika bekletip sonra atıyor. nat tipim açık, port yönlendirmeyi de yaptım ama nafile. çözümü olan var mı

Çözüm
bu hatanın birkaç sebebi olabiliyor, sırayla bakalım:

1. önce rockstar sunucu durumuna bak, bazen onlarda sorun oluyor: support.rockstargames.com/servicestatus

2. DNS i google dns e çevir (8.8.8.8 / 8.8.4.4). bazı operatörlerin dns i rockstar sunucularına erişimi yavaşlatıyor

3. güvenlik duvarında GTA5.exe ve PlayGTAV.exe için kural oluştur. 6672 UDP ve 61455-61458 UDP portları açık olmalı

4. loading ekranında takılıyorsan public yerine invite only session dene. public'e direkt girmek bazen çok uzun sürüyor
bu hatanın birkaç sebebi olabiliyor, sırayla bakalım:

1. önce rockstar sunucu durumuna bak, bazen onlarda sorun oluyor: support.rockstargames.com/servicestatus

2. DNS i google dns e çevir (8.8.8.8 / 8.8.4.4). bazı operatörlerin dns i rockstar sunucularına erişimi yavaşlatıyor

3. güvenlik duvarında GTA5.exe ve PlayGTAV.exe için kural oluştur. 6672 UDP ve 61455-61458 UDP portları açık olmalı

4. loading ekranında takılıyorsan public yerine invite only session dene. public'e direkt girmek bazen çok uzun sürüyor

Çözüm
Geri