Çözüldü Minecraft mod yükleyince crash veriyor

ANIL01

Üye
Minecraft modlu oynarken sürekli crash yiyor. forge ile 20 kadar mod kurdum, hangisinin sorun çıkardığını bulamıyorum. crash raporu bir sayfa uzunluğunda, hiçbir şey anlamıyorum. nasıl tespit edebilirim bunu?

Çözüm
20 mod arasından bulmak zor ama sistematik gidersen çıkar:

1. crash raporunu aç (crash-reports klasörü ya da logs/latest.log), en alta in ve "Caused by" yazan satırı bul. sorunlu modun adı genelde orada geçiyor

2. bulamazsan ikili arama yap: modların yarısını çıkar, aç. crash yoksa sorun çıkardığın yarıda demektir. o yarıyı tekrar ikiye böl. 20 modda 4-5 denemede bulursun

3. en sık çakışanlar: aynı işi yapan iki mod (iki farklı minimap gibi), forge-optifine sürüm uyumsuzluğu

4. bir de modların bağımlılıkları var mı bak, bazıları Fabric API falan istiyor
20 mod arasından bulmak zor ama sistematik gidersen çıkar:

1. crash raporunu aç (crash-reports klasörü ya da logs/latest.log), en alta in ve "Caused by" yazan satırı bul. sorunlu modun adı genelde orada geçiyor

2. bulamazsan ikili arama yap: modların yarısını çıkar, aç. crash yoksa sorun çıkardığın yarıda demektir. o yarıyı tekrar ikiye böl. 20 modda 4-5 denemede bulursun

3. en sık çakışanlar: aynı işi yapan iki mod (iki farklı minimap gibi), forge-optifine sürüm uyumsuzluğu

4. bir de modların bağımlılıkları var mı bak, bazıları Fabric API falan istiyor

Çözüm
Geri